• hae ʻaoʻao

Pehea e koho ai i ka plywood

Hana ʻia ʻo Plywood i ʻekolu a ʻoi aku paha o nā papa o hoʻokahi millimeter manoanoa veneer a i ʻole ka papa lahilahi i hoʻopili ʻia e ke kaomi wela.ʻO nā mea maʻamau he ʻekolu-plywood, ʻelima-plywood, ʻeiwa-plywood a me ʻumikūmālua-plywood (i ʻike pinepine ʻia ʻo ʻekolu-plywood, ʻelima-pakeneka papa, ʻeiwa pākēneka, a me ʻumikūmālua pākēneka ma ka mākeke).

Ke koho ʻana i ka plywood, e noʻonoʻo pono i kēia mau mea:

1. Aia ka ʻokoʻa ma waena o ka ʻaoʻao mua a me ka ʻaoʻao hope o ka lāʻau.I ke koho ʻana i ka plywood, pono e akaka ka ʻōpala o ka lāʻau, maʻemaʻe a maʻemaʻe ka ʻili o mua, ʻaʻole ʻawaʻawa, a he palahalaha a ʻaʻohe stagnation.

2. ʻAʻole pono e loaʻa nā kīnā ʻole e like me ka pōʻino, nā ʻōpala, nā ʻōpala, a me nā ʻōpala.

3. ʻAʻohe mea degumming i loko o ka lāʻau.

4. Hana ʻia kekahi plywood ma ka hoʻopili ʻana i ʻelua veneers me nā ʻano ʻokoʻa like ʻole, no laila i ke koho ʻana, e hoʻolohe pono i nā hono o ka lāʻau e paʻa a ʻaʻohe mea ʻole.

5. I ke koho ʻana i kahi lāʻau, pono ʻoe e hoʻolohe i ke koho ʻana i kahi ʻōpala ʻaʻole e wehe i ke kāpili.Inā palupalu ke kani ke kīkēkē ʻana i nā ʻāpana like ʻole o ka lāʻau, hōʻike ia i ka maikaʻi o ka maikaʻi.Inā paʻa ka leo, ʻo ia hoʻi, loaʻa i ka lāʻau ʻeleʻele ke kolu.

6. Ke koho ʻana i nā panela veneer, pono e nānā ʻia i ka waihoʻoluʻu like ʻole, ke ʻano kūlike, a me ka hoʻohui ʻana o ka waihoʻoluʻu lāʻau a me nā kala pena hale.

Kina National Standard no ka Plywood: Plywood Grades

Wahi a "Plywood-Specification for classification by appearance of plywood for general use" (Plywood-Specification for classification by appearance of plywood for general use), ua māhele ʻia ka plywood maʻamau i ʻehā mau papa e like me nā hemahema waiwai a me nā hemahema i ʻike ʻia ma ka papa. : papa kūikawā, papa mua Papa 1, Papa 2 a me Papa 3, ma waena o ka Papa 1, Papa 2 a me Papa 3 ka papa nui o ka plywood maʻamau.

Hoʻoholo nui ʻia kēlā me kēia papa o ka plywood maʻamau e like me nā hemahema i ʻae ʻia ma ka panel, a ua kaupalena ʻia nā hemahema o ka ʻaoʻao hope, ka veneer i loko a me nā hemahema o ka hana ʻana o ka plywood.IMG_3664


Ka manawa hoʻouna: ʻAukake-21-2023